Aarhus i Pafos, capitals europees de la cultura 2017

Xavi Belarte

Com aquell que diu l’estiu ja és a tocar. S’apropa el temps de triar destinacions, cercar hotels, bitllets de transport, si és que ja no ho tenim decidit d’antuvi.

Si encara no ho heu fet, us proposo una escapada que engloba cultura i turisme Us proposo visitar una o, per què no, les dues capitals europees de la cultura 2017. Però abans, d’on surt això de la capitalitat cultural europea?

Inicialment denominada Ciutat Europea de la Cultura sorgeix com a iniciativa del Consell de Ministres Europeu el 1985, promoguda per la llavors ministre europea de cultura la grega Melina Mercouri. Fomentar la cultura i les activitats culturals, així com potenciar el coneixement i l’apropament entre les diferents ciutats europees, ha estat des dels inicis la seva línia d’actuació.

Més informació aquí

 

  • Aarhus (Dinamarca). Repensar

aarhus2017-aros-gb

Segona ciutat més important de Dinamarca. Té els seus orígens en un antic assentament víking la qual cosa la converteix en la ciutat més antiga del país tot i que ara, gràcies al 13% de població estudiantil, també és la més jove.

Visita obligada a l’ARos museu d’art, el casc antic, i el museu Moesgaard entre d’altres llocs d’interès.

 

  • Pafos (Xipre). Unint continents, bastint ponts entre cultures

images

Antiga capital del país durant l’època hel·lenística i romana i amb ric llegat històric.

Visita obligada al Castell de Pafos, el teatre, les tombes dels Reis els seus famosos mosaics, així com els centres arqueològics de “New Pafos” i “Pale pafos”, declarats patrimonis de la humanitat per la UNESCO.

El 2018 les capitals europees de la cultura seran: Leeuwarden (Països Baixos) i La Valeta (Malta)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *