Com bé sabeu el 10 d’octubre celebrem el Dia Mundial de la Salut Mental. És per això que m’ha semblat molt apropiat fer un recull de consells per cuidar-nos i respectar la nostra salut mental.

En primer lloc us recomano un article on trobareu un petit resum dels aspectes més importants que destaca la Patricia Córdoba, psicóloga i terapeuta, en forma de 7 consells per cuidar la teva salut mental.

D’altra banda, em sembla apropiat introduir el concepte de Resiliència o capacitat que tenim les persones per adaptar-nos positivament o superar situacions adverses. Sobre aquest terme hi ha moltes referències a la xarxa. Jo personalment destacaria l’aportació del doctor Luis Rojas Marcos, reconegut psiquiatra que va dedicar un llibre on parla en profunditat sobre aquesta capacitat: Superar la adversidad: el poder de la resiliencia.

I per completar-ho, us recomano aquest àudio d’una de les edicions del programa Els Matins de Catalunya Ràdio on en Rafel Santandreu, reconegut psicòleg i terapeuta, ens transmet un missatge ben clar: “Ser flexible, una de les claus de la felicitat”