21 al XXI

Des de fa més d’una dècada tothom parla la necessitat de promoure un canvi de paradigma educatiu. Posem com a exemple l’èxit global de la TED Talk Do Schools Kill Creativity?, emblemàtica videoconferència que ha acumulat més de 44 milions de visualitzacions des del febrer de 2006. Més enllà del singular sentit de l’humor anglès de l’speaker Sir Ken Robinson, educador i escriptor britànic de reconegut prestigi internacional, alguna cosa ressona i malda per emergir quan ens plantegem quins han de ser els objectius de l’educació a començaments del segle XXI.

L’escenari escolar català també participa d’aquesta tendència que darrerament s’està reafirmant fins al punt de consolidar-se com a un fenomen social que ja supera els límits del debat pedagògic acadèmico-institucional i ha esdevingut tema de conversa popular sota la denominació EscolaNova21. A tall d’exemple, justament aquesta setmana a Sant Boi es realitzarà la primera trobada de la Xarxa Local d’Escola Nova 21.

Mitjançant aquest petit vídeo de 3′, editat per la Diputació de Barcelona, podeu fer una rapidíssima aproximació als elements essencials d’aquesta aliança per un sistema educatiu avançat, una xarxa en creixement que ja aplega 483 centres educatius catalans:

Aquí teniu dues aproximacións periodístiques per aprofundir una mica més de manera sintètica i crítica:

Per últim, la pertinent Web institucional del projecte i un mapa dels centres educatius ja enxarxats durant l’actual curs 2016/17.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *